Кошик 0 Список порівняння 0 Список бажань 0
Меню
м. Ковель, вул. Грушевского, 108
Пн-Пт: з 8:30 до 17:20
Сб-Нд: вихідні
м. Ковель, вул. Незалежності, 162
ПН – ПТ: 09:00 - 18:00
СБ: 09:00 - 15:00
НД: вихідний
м. Ковель, вул. Сагайдачного, 10 ТЦ "Аладін", 3 поверх
ПН – ПТ: 10:00 - 18:00
СБ – НД: 10:00 - 15:00
м. Ковель, вул. Незалежності, 160
ПН – ПТ: 10:00 - 18:00
СБ – НД: 10:00 - 15:00
м. Луцьк, вул. Шевченка, 13
Телефони: +38 (073) 314 75 85
ПН – ПТ: 10:00 - 19:00
СБ-НД: 10:00 - 18:00

9 порад, як зробити білий інтер'єр ідеальним

9 порад, як зробити білий інтер'єр ідеальним

Використання білого в інтер'єрі - нелегке завдання. Адже незважаючи на те, що це універсальний базовий колір, який здатний візуально розширити простір, його надмірна кількість або неправильна подача можуть зробити обстановку похмурою, холодної і млявою. Але не варто переживати, адже ми підготували для вас відмінну добірку порад, як уникнути подібних проблем.

Експериментуйте з відтінками

Прихильність одному тону ризикує перетворити приміщення в велике розмите пляма, тому кращим рішенням буде додати інтер'єру обсяг. Домогтися цього досить просто - використовуйте в обстановці відразу кілька вподобаних відтінків білого. Смачний кремовий, зачаровує вершковий, строгий перловий або вишуканий колір слонової кістки - це лише мала частина багатогранної білої гами, в якій кожен знайде для себе щось близьке.

Наприклад, спробуйте підібрати до білосніжним стін світло-бежевий килим і диван кольору топленого молока, різниця в кілька тонів додасть композиції той самий додатковий обсяг. Або ж можна поекспериментувати, пофарбувавши одну зі стін білою фарбою з рожевим подтоном, а іншу - з жовтим. Варіацій безліч, просто трохи пофантазуйте і точно знайдете відповідний для себе варіант. Пам'ятайте ще й те, що чим краще в кімнаті освітлення, тим краще видно різницю в кольорі.

Вибирайте різноманітні фактури

Жертвуючи контрастом яскравих кольорів, ми повинні компенсувати це фактурністю. Саме так створюються вражаючі монотонні інтер'єри, стильні і запам'ятовуються. Ворсисті і мармурові поверхні, оксамитові пледи, шкіряна і скляні меблі - будь-яка з цих речей зачепить погляд. Але особливої ​​уваги заслуговує дерево, адже воно, як ніякий інший матеріал, здатне оживити простір і надати навіть самому «холодного» інтер'єру тепло і затишок.

Грайте на контрасті

Дизайнери практично завжди використовують цей трюк, адже жоден колір не здатний самостійно «витягнути» інтер'єр, якщо не буде підкреслений колірної парою. Для білого цю роль відмінно виконують будь-які відтінки чорного, темно-сірого або коричневого. Але не забувайте, що це лише додатковий колір і не варто з ним переборщувати, адже велика кількість таких фарб може зробити простір занадто похмурим. Ідеальним рішенням буде зупиниться на кількох предметах меблів в темних тонах, або зробити акцент на темна підлога.

Зверніть увагу на світло

Саме якість освітлення може зіграти вирішальну роль в сприйнятті всього інтер'єру, тому даному пункту варто приділити особливу увагу. Обов'язково переконайтеся, що в приміщенні достатньо світла як природного, так і штучного. Щодо останнього, щоб уникнути спотворення слід користуватися лампами з нейтральною колірною температурою.

Додайте металеві акценти

Кілька металевих деталей безсумнівно привнесуть в інтер'єр необхідну іскру і змусять його засяяти абсолютно по-новому. Це може бути мідна фурнітура, хромовані вставки або латунна сантехніка. Справа за вашими потребами і уподобаннями, але в будь-якому випадку металеві акценти стануть стильними та надійними помічниками.

Розгляньте практичні тканини для меблів

Білі меблі, а точніше оббивка, додає приміщенню легкості і не перевантажує його. Але багатьох бентежить зносостійкість і догляд за такими меблями, адже на білому видно навіть незначні цятки і потертості. Тому потрібно вибирати практичні матеріали для оббивки: шкіра, еко-шкіра, спеціально просочений текстиль. Найбільш популярними варіантами можна назвати тефлонову тканина і тканина, забарвлену водовідштовхувальним фарбою. Але якщо ви зробили вибір на користь текстилю, переконайтеся, що чохли на меблях є знімними, адже так буде набагато легше за ними доглядати.

Декорують стіни картинами

Картини, та й будь-які арт-об'єкти, на тлі білих стін виглядають просто приголомшливо. Вся слава дістається предмету мистецтва, але мало хто замислюється, що саме біла основа дає можливість так добре і детально розглянути кожну деталь полотна, прожити його історію і насолодитися результатом. Як об'єкт можна вибрати як одну велику картину, так і кілька поменше, зібравши їх в гармонійну композицію.

Розставте яскраві акценти

Унікальна властивість білого кольору поєднуватися абсолютно з будь-якими, навіть дуже незвичайними, квітами робить його універсальною основний в будь-якій ситуації. Тому не соромтеся розбавити простір помітними і строкатими аксесуарами. Основне правило: щоб всі ці предмети могли бути з легкістю замінені, тому вони не повинні бути частиною обробки. Подушки, постери, вази та інший декор, який забирається за 5 хвилин - то що треба! Так ви зможете швидко змінити набридлу обстановку або миттєво одягнути інтер'єр в святкове оздоблення.

Підберіть правильну фарбу

Це дуже важливе питання, адже між глянсовою і матовою фарбою існують дійсно відчутні відмінності. Все залежить від зони нанесення і її функціонального призначення. Наприклад, для стелі краще вибрати матову фарбу, яка відмінно приховує нерівності і дрібні дефекти поверхні. Крім того, така фактура додає кімнаті затишку, що важливо для білих просторів. А ось для передпокою, коридору або стін вздовж сходів краще вибрати глянсову фарбу, яку набагато простіше очистити від забруднень і відбитків.

Коментарі